Saturday, May 5, 2012

Should We Share or Should We Satibara?

Although we knew jack shit on the topic, great bluffers, prankers and agitators as genes and social circumstances gave us, we managed to moderate a Q&A with Peter Sunde from The Pirate Bay at Share Conference. Yet, we managed to do a little extra prank and changed the poster with SHARE logo to our poster with SATIBARA logo. On this picture that documents this event (thanks to Snežana Jelovac), Ivan Velisavljević from Satibara and Peter Sunde from TPB call YOU to arise and destroy corporations, and to log off your Facebook account in order to find out who will actually invite you to a party. In spite of the fact that some subjects from the audience wanted to talk on codes, torrents and Malta, we shifted the talk to politics.

Minister for CAPS, SHIFT AND LOAD Siniša Dugonjić records everything on his camera.
No pasaran 2.0.




2 comments:

  1. Najveci problem, kad se ode s fejsbuka, nije sto te ne zovu na zurke, nego sto pocnes da nedostajes samom sebi :) Posle nekog vremena dodje se do zakljucka da je to dobro, tj. da fb onemogucava samozaborav. Prica o tome: ko ce vas zvati na zabave ako niste @umrezeni@ zapravo je samo nastavak iste ideologije koju fb propagira - da moras imati prijatelje, biti drustven, biti angazovan, biti deo nekih interesnih grupa. Samim tim, jedina sloboda od fb-a, jeste i sloboda od postfejsbukovskih dilema. Takoreci, potpuno ignorisanje. Tako se mozemo baviti drugim stvarima, recimo analizom prilozene fotografije i vaznim pitanjem - zasto Sunde nosi crvene patike!

    ReplyDelete
  2. jeste, to ti što imaš te buržoaske dileme oko samozaborava i sličnih idealističkih zastranjivanja. ajde, molim te, kakav povratak samome sebi, ko da to postoji... ti si isto tako glumac društvene uloge samca van fb-a, van umreženja, nekog individualiste i slično, tj. deo si interesne grupe koja odbija da im fb onemogućava "samozaborav" i oće da budu slobodni i prazni kao lahor. e, cvrc, kažem ja. nema izlaska iz kruga društvenih uloga, jer ispod nabeljenog lica nema ništa.

    al nije ni to. problem je drugde, jer su ovi tvoji što gaje zabludu da s emogu skidati i oslobađati id društvenih uloga u manjini. ljudi neće da se skinu s facebooka jer ih strah da neće biti informisani o tome šta se dešava, i da neće biti društveno prihvaćeni, i da ih neće zvati na žurke. možda je to banalno i nije dovoljno kompleksno filozofski, ali tako mu je to.

    ali, suva istina je da je sve zajebancija i šala, i da je odlično pitanje zašto sunde nosi crvene patike, zašto smo svi plavi uključujući i dizajn Sharea i Satibare, zašto je Sunde vegan i što sam ja nabio, da prostiš, mikrofon usta, a onda je tako ležeran.

    to je, sejo, čisto pitanje ideologije.

    ReplyDelete