Monday, February 25, 2013

Dadaističko-nadrealistička ekspedicija u zvaničnoj poseti BeograduVisoki predstavnici Dadaističko-nadrealističke ekspedicije bili su u nedelju 23 februara u zvaničnoj jednodnevnoj poseti prestonici Srbije Beogradu. Među članovima visoke delegacije prisutni su bili i istaknuti pregaoci Satibara filma.

Prema planu i protokolu visoki predstavnici Ekspedicije obišli su više znamenitih mesta među kojima je u centru pažnje bila poseta Kući cveća i poklanjanje nad grobom Josipa Broza Tita, istaknutog revolucionara i državnika.Tokom obilaska grada predstavnici Ekspedicije imali su i više bilateralnih susreta sa članovima ustanova koje su obišli, a u neformalnom delu i odvojeni susret, na večeri, sa uglednim beogradskim novinarem Zlatićem i njegovom lepšom polovinom.

Satnica i protokol:

 12.00 – 12.30 Kratka poseta hotelu "Beograd" nadomak železničke stanice i ispijanje kafe i kisele vode

12.40 – 14.20 Poseta Kući Cveća i grobu Josipa Broza Tita. Obilazak memorijalnog centra i Muzeja istorije Jugoslavije
14.40 – 15.00 Obilazak Stadiona Jugoslovenske narodne armije, sada stadiona fudbalske i drugih sekcija Jugoslovenskog sportskog društva Partizan15.30 – 16.10 Obilazak Stadiona fudbalskog kluba Crvena Zvezda koji pripadnici te sekcije koriste zajedno sa drugim u okviru Sportskog društva Crvena Zvezda


17.00 – 18.00 Šetnja centralnom beogradskom Knez Mihailovom ulicom. Razgledanje izloga i kratki razgovori sa prisutnim građanimaVan protokola:

18.15 – 20.00 U restoranu Zavičaj održan je neformalni susret sa uglednim beogradskim novinarem Zlatićem i njegovom lepšom polovinom, na večeri uz prijatnu muziku i piće. Na meniju je bio krompir iz ovčarsko-kablarske klisure, iz mesta Pilatovići, i kiseli kupus sa planine Rudnik. Za aperitiv se služila rakija šljivovica iz Užica, a nakon obeda je točeno domaće pivo iz okoline Zaječara kao i domaći sokovi sa juga Srbije, iz Leskovačkog kraja.20.15 Visoka delegacija Dadaističko Nadrealističke ekspedicije napušta Beograd.

No comments:

Post a Comment