Thursday, November 22, 2012

IZVRŠEN ATENTAT NA ČLANOVE SATIBARE!

Sinoć oko ponoći, na kobnom mestu kod Vlade Srbije, kod raskrsnice ulica Kneza Miloša i Nemanjine, na članove Satibare Jelovac Sinišu i Velisavljević Ivana izvršen je mučki atentat.

Posle važnih političkih razgovora, zasad obavijenih velom misterije, na istaknute funkcionere Satibare koji su mirno čekali na semaforu, u svom malom i poštenom, radničkom renou 5, atentatori su naleteli automobilom-ubicom marke audi.

U najmanju ruku neobičnim mogu se nazvati dve stvari povodom ovog nemilog događaja: atentatori, zasigurno potplaćeni od imperijalista i pete kolone, bili su maskirani u tobož naivne devojke pod dejstvom opijata, a policija, nekoliko političara, razne gradske službe i jedan čovek sa kamerom, navodno snimatelj RTS-a, okupili su se za tili čas pored mesta "nezgode". "Ne treba im javit, sve vide, čuju, znaju", kako rekoše KUD Idijoti u legendarnoj pesmi o novom fašizmu.

Iako su istaknuti članovi Satibare ostali nepovređeni i pribrani, svesni da revolucija od njih stvara jake ljude koji se ne mogu tek tako likvidirati, ovo je težak udarac za Satibaru. Neprijatelj je udario na važan kapital kojim naša grupa raspolaže: taj zlatni reno 5 iz 1985. godine razvozio nas je na snimanja, festivale, plenume, sednice, premijere i krsne slave, i čak je zaigrao u filmu "Pojačalo i gitara" kao glavni glumac.

Ipak, napadi poput ovog ne mogu nas zaustaviti. Naplatićemo štetu, kupićemo vrata na otpadu, namestiti i dovesti isti taj reno u vozno stanje. Voziće nas još 30 godina, u inat reakcionarima, fašistima i svima onima koji onemogućavaju slobodni razvoj naprednih pojedinaca i grupa i njihov zajednički put ka besklasnom društvu.


No comments:

Post a Comment